Hvad vil det sige at leve sundt?

apr 1, 2020 Blog

Hvad vil det sige at leve sundt?

Når Du tænker dig om? Hvad vil du så mene det at leve sundt betyder? Handler det udelukkende om dit helbred, din krops tilstand og om du er i fysisk form til at kunne løbe et halvmarathon? Hvis du tænker sådan, så er DU og JEG slet ikke enige, for sundhed er meget mere end det. Det allervigtigste for mennesket er at føle sig glad og tilpas. Dette vil sige at det psykiske aspekt i at være sund, er mindst ligeså vigtigt, som det fysiske aspekt. Heldigvis er det sådan, at de to aspekter – psykiske og fysiske – som regel går hånd i hånd.   

3 personlige egenskaber som afspejler at DU lever sundt? 

1. Overskud 

En egenskab som knytter sig tæt op ad det at være sund og rask, er evnen til at udvise overskud. Både for sig selv og sine nærmeste, men også i bestemte situationer, hvor man nemt kan føle sig presset. Når du lever sundt, er du som regel også meget glad, og denne glæde kommer sig af det overskud Du som individ oplever i din hverdag. 

2. Viljestyrke  

I forlængelse til egenskaben til at udvise overskud, tilknytter sig også en stor relation mellem det at have god viljestyrke og at leve sundt. Du er motiveret, og har lyst til hele tiden at være en bedre udgave af dig selv. Du søger derfor både nye udfordringer i uvante områder, men er samtidig motiveret til at forbedre dig på områder, hvor du i forvejen føler dig hjemme og sikker. Viljestyrken er god for dig, da du med viljestyrken udstråler selvsikkerhed og glæde. Du vil opnå store ting, hvis din viljestyrke er god.  

3. Glæde 

Ordet er i de ovenstående to punkter allerede blevet nævnt, men ikke desto mindre, er glæden resultatet af at leve sundt. Det er følelsen som du oplever, netop på baggrund af det overskud og den fantastiske viljestyrke som DU har. Du vil opleve at dit liv bliver meget mere glædeligt og henrivende, så snart du begynder at leve efter en sund livsstil. Du vil opleve at du bliver mere optimistisk, og vil derfor sætte dig selv i situationer, hvor du i momentet føler dig presset, men efterfølgende vil opdage, at du personligt har udrettet noget fedt! Både for dig, og hvem ved? Måske for samfundet? 

 

At leve sundt, er at leve godt. Så hvad venter du på? Find ud af hvordan Dit sunde Jeg skal kickstartes!

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk
4 tanker om “Hvad vil det sige at leve sundt?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *