2 grunde til at søvn bør prioriteres

apr 15, 2020 Blog

2 grunde til at søvn bør prioriteres

Hvis du er en af de der mennesker, der sagtens kan finde på at sidde oppe hele natten for enten at pusle med tegninger, spille computer eller bare sidde og kigge ud af vinudet, så er der en lang række gode grunde til at du måske burde overveje at tage de \’sene aftenstimer\’ tidligt om morgenen istedet.

Det er nemlig ikke lige så sundt som man går og tror, at presse kroppen til at være vågen til langt ud på natten. I gammel tid stod vi mennesker op med solen og gik i seng når den forsvandt – det er den såkaldte \’naturlige døgnrytme\’. 

Ved at gå på kompromis med livet som nattedyr, så har du potentielt set mange gode fysiske- og mentale fordele at hente. Du finder to gode grunde til at optimere din søvn herunder. 

Du sover 33% af dit liv

Derfor er det også vigtigt at du ikke går på kompromis med kvaliteten af den. Mennesker der generelt sover dårlig i længere perioder af tid, vil også finde at de er mere uoplagte, mindre omstillingsparate og at deres energi ikke holder lige så længe som den godt kunne have. 

Forestil dig et halvt år hvor du har sovet som jesu barn i krybbe hver eneste dag og er vågnet frisk og veludhvilet – så er der lagt i kakkelovnen til nogle gode, glade og produktive dage. Hvis du derimod forestiller dig et halvt år hvor du slet ikke prioriterer din søvn og nærmest bare sover på gulvet med et tæppe, hvor uoplagt og langsom du både ville være- og føle dig i det halve år. Der er ret stor forskel. 

Vælg en god seng første gang

Sovepræferencer er i høj grad en subjektiv ting. Nogle mennesker kan godt lide at have bløde madrasser, mens andre slet ikke kan dy det. Hvis du gerne vil gøre noget godt for dig selv bør du gå ekstra meget op i dit næste valg af seng. Ved at eksempelvis lave elevationssenge test før du køber dem, har du en god idé om hvilken seng du gerne vil have. 

En seng følger os mange år af livet. Derfor kan du virkelig gøre dig selv en stor- og god tjeneste ved at være lidt ekstra god ved dig selv. Søvn er i høj grad med til at lægge stien for hvor godt vi mennesker kan præstere i livet – og de fleste mennesker vil gerne præstere så godt som de kan. 

6 tanker om “2 grunde til at søvn bør prioriteres”
  1. Godt gået Soroebadminton.dk Jeg er meget imponeret over nyheden. Jeg har selv gået med tanken i en længere periode og ift. 2 grunde til at søvn bør prioriteres, så er det bare utroligt godt skrevet 😀
    Ellie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *