Hvordan behandler man med botox?

jun 30, 2020 Blog

Hvordan behandler man med botox?

Botox er en gift, som kan bruges til at glatte rynker og linjer ud, typisk i ansigtet.

Det er altså en behandlingsform til at ændre på dele af din krop, hvis du føler, at dette er nødvendigt for dig.

Den måde botox virker på, er at den forhindrer, at der bliver frigivet signalstoffer mellem nerverne og musklen, hvor der er blevet sprøjtet botox ind. Giften gør dermed, at nerveimpulserne til musklerne bliver blokeret, og dermed kan musklerne ikke trække sig sammen.

Og hvad er så resultatet af det?

Det er, at huden oven over musklen kommer til at se glat og rynkefri ud.

Man bruger særligt botox til at fjerne rynker i ansigtet. Det er især i den øverste del af ansigtet, at botox virker til at glatte huden ud. Det vil altså sige de rynker, der sætter sig mellem brynene, rynker i panden og rynker omkring øjnene – såkaldte smilerynker.

Botox kan dog også sprøjtes ind i den nederste del af ansigtet. Her kan giften for en tid fjerne rynker omkring munden, ligesom den også kan sprøjtes ind i musklerne i halsen for at glatte huden på halsen ud.

Endelig kan dette medicinske præparat også sprøjtes ind i kroppen med det formål at nedsætte svedproduktionen i hænder og i armhulerne.

Sådan foregår en behandling med botox

Botoxbehandlingen foregår ved at du får sprøjtet giften ind under huden, enten af en læge eller sygeplejerske. Det bliver sprøjtet ind i huden på de udvalgte steder og man sprøjter giften ind med en tynd kanyle.

Der kommer altså et lille stik i huden, som naturligvis kan mærkes, ligesom du kan mærke når stoffet sprøjtet ind. Det skulle eftersigende føles ligesom hvis du bliver ramt af en elastik – det svier og så kommer der en kort smerte.

Og hvornar begynder giften så at virke på rynkerne?

Du vil begynde at kunne se en virksning på de muskler, der er blevet behandlet med botox-giften, inden for nogle døgn efter du fik sprøjtet det ind i kroppen. Herefter går der nogle uger, og det er på dette tidspunkt, at virkningen er særligt synlig. Virkningen forsvinder dog først helt efter 3 til 6 måneder, og herefter vil det altså være nødvendigt påny at få sprøjtet botox ind i musklerne, hvis du på ny vil have at din hud ser rynkefri og glat ud.

Botox er med andre ord ikke en behandling med langvarig effekt. Den er mest tydelig efter nogle uger, og helt væk inden for det første kvartal til et halv års tid.

Interesseret i billig botox? Så klik på linket.

5 tanker om “Hvordan behandler man med botox?”
  1. Soroebadminton.dk – Konge artikel, Jeg har nogle emner jeg godt gad at læse om hos jer. Er det muligt at komme med anbefalinger til jeres næste artikler? Venlig hilsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *