Værd at vide om Coronavirus

aug 3, 2020 Blog

Værd at vide om Coronavirus

Aviserne, nettet og TV skriver alle om Coronavirussen og det kan være svært at finde hoved og hale i hvad der er rigtigt og hvad der er forkert. Der findes et utal af rygter og selverklærede eksperter der lover død og dommedag. Derfor er det vigtigt at finde ud af hvad der er rigtigt og hvad du skal gøre for at undgå for at blive smitte. Du kan finde mere information på viruscorona.dk.

Det vigtigste er at du ikke går i panik og begynder at hamstre mad og lukker dig inde, samt fortæller gud og hvermand at døden er nær. 

Hvem er udsat for smitte

Problemet med coronavirussen er ikke at den smitter mere end en almindelig influenza, men at den er ny og vores imunforsvar derfor ikke som med en almindelig influenza vant til selv at bekæmpe den. Det betyder, at hvis du allerede er syg eller har et nedsat imunforsvar, er du ekstra udsat for at blive smittet og tage dine forholdsregler. 

Hvad bør du gøre

Hvis du er i risikogruppen eller hvis du gerne vil udgå at smitte andre bør du begrænse din omgang med mange mennesker og huske at vaske dine hænder ekstra omhyggeligt og bruge samtidig håndsprit. Som ved en almindelig virus smitter den via nys, host og håndtryk. Host derfor i dit ærme, hvis du har brug for at hoste.

Hvis du har været et område, hvor der har været fundet mennesker, der har været smitte eller hvis du har været i nærheden af mennesker, der efterfølgende er blevet konstateret smittebærer, bør du holde dig væk fra mennesker, der er i risikogruppen og evt. kontakte din læge med henblik på at komme i karantæne, så du ikke kommer til at smitte nogle ved et uheld. Det gælder desværre også ældre mennesker på plejehjem og syge som normalt sætter ekstra pris på dit besøg.

Det er ekstra vigtigt at du ikke tager på hospitalet, som er fyldt med syge mennesker, men i stedet kontakter din læge. 

Med mindre at du har en maske af ekstra god kvalitet og som er lavet til at passe dit ansigt er det spild af penge at købe en og den yder dig ingen beskyttelse. 

 

 

 

7 tanker om “Værd at vide om Coronavirus”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *